Defenziv gyakorlati képzéseink

Gépkocsivezető munkatársaink éves szinten összesen mintegy hétmillió km-t vezetnek a közúti forgalomban. Ilyen mennyiségű levezetett kilométer alatt elkerülhetetlen, hogy ne kerüljenek olyan közlekedési vészhelyzetbe, amely során akár az emberi élet veszélybe kerül. Az ilyen veszélyhelyzetek megoldását, kivédését tanpályán lehet gyakorolni, ahol büntetlenül kipróbálhatják kollégáink az általuk vezetett tartályautók határait csúszós úton, kanyarban, körforgalomban illetve más veszélyes szituációkban. Gyakorolhatják a tartályautó viselkedését olyan helyzetekben, amikor egyik vagy másik irányba el kell rántani a kormányt és utána egyenesbe visszakormányozni és megállítani a 40 tonnás járműszerelvényt a tartályában lévő lötyögő, tehetetlen tömeggel. Gépkocsivezetőink oktatására profi trénereket és profi felszereléseket alkalmazunk.

Gyakorlataink

A tartányos üzemanyag szállítás a közúti fuvarozás egyik legveszélyesebb ága. Gépkocsivezetőink naponta többször végeznek ki- és berakodást vagyis töltést és lefejtést és e mellett több száz kilométert vezetnek a közúti forgalomban. Ezen műveletek alatt folyamatosan ki vannak téve balesetnek, amely során akár a szállított üzemanyag is elfolyhat, ami robbanásveszélyt jelent. Azért, hogy kollégáink az ilyen balesetekre fel legyenek készülve rendszeresen tartunk gyakorlatokat. A gyakorlatok során szimulálunk egy balesetet és gyakoroljuk az ilyenkor teendőket. Szerencsére jó kapcsolatot tartunk a kárelhárító hatóságokkal, akik mindig partnerek az ilyen gyakorlatok kivitelezésében.

Elméleti oktatásaink

Munkatársainkat folyamatosan képezzük azért, hogy a folyamatosan változó körülményekhez és elvárásokhoz könnyebben tudjanak alkalmazkodni. Gépkocsivezetőink részére a Tűz- és munkavédelem, Elsősegélynyújtás, ADR, KRESZ, AETR ismeretfelújítás éves szinten megtörténik. Képezzük a gépkocsivezető kollégáinkat a deffenziv vezetés elméleti alapelveire, a fáradtság esetén teendőkre illetve a vészhelyzeti eljárásokra. Profi gépkocsivezetőink oktatására profi trénereket alkalmazunk, akik magas szinten tudják oktatni kollégáinkat.